Tom Vander Heyden

Photography

Summer MTB pictures -02-

juli 22, 2013

Goeiemorgen maandagochtend! Het lijkt bijna op een verslaving… of is het dat al reeds… telkens ik ga rijden heb ik meestal wel een camera mee… ’t zit (bijna) standaard in mijn camelbag. Een spiegelreflex is me zwaar en tegenwoordig met de bridge camera’s (waarbij je ook verwisselbare lenzen kan voor kopen) zijn best wel OK van kwaliteit.  Neem nu de Panasonic GH2. Deze is samen met de 20mm 1.7 pancake, een vrij licht toestel. Dit maakt het wel wat aangenamer om het mee in je rugzak te zeulen. De filmfunctie is gewoon TOP!

Onderstaande foto is donderdagavond genomen en past ook goed in de reeks van MTB Summer pics.
Meestal vind ik het gevoel in een foto belangrijker dan de technische poespas van scherpte etc. Ik weet dat ik er misschien nu weer wel wat mensen tegen hun schenen schop maar FOERT!

Deze foto wekt bij mij het gevoel van “Dandaradanaaa bonanza…” Cowboys op hun stalen ros vertrekken op een nieuw avontuur…

 

20130718-P1030906

 

Mountainbike blijft misschien een individuele sport, maar het is en blijft altijd leuk om met een klein groepje je passie te delen.

Zo was ik dan ook donderdagavond met 4 vrienden gaan rijden in Deurne (bij Tessenderlo). Zalig avondje, aangename zomerse temperaturen, leuke technische trails en super companie!

20130718-P1040043

Voor het eerst had ik een Canyon Strive om eens te zien of ik er ook ‘normaal’ mee kon rijden en eigenlijk viel het best mee… nadat ik de “Fat Albert” vervangen had door iet minder bombastische banden. (Smart Sam) Welliswaar kan je het gewicht verder niet snel even beperken…

Thanks Kim, Pat, Luc en Dieter, ’t was plezant!


Summer MTB pictures -01- I AM… alive
Summer MTB pictures -01-
I AM… alive


Comments to “Summer MTB pictures -02-”


 1. Reply

  Amai heb jij een Canyon Strive? Is dat niet wat overdaad voor een MTB tochtje, want dat is toch een Full Suspension he?
  Schitterende foto’s trouwens, zo’n kleine camera in handen van een goeie fotograaf kan hele mooie beelden bezorgen zelfs tijdens een mtb-tocht.


  • (Administrator)
   Reply

   De canyon strive is inderdaad een beetje oversized voor hier in België. ’t een zeer leuk speelfietsje voor in winterberg of ander bikepark. Ik heb er nog geen lange rit mee gereden maar ik denk wel dat het mogelijk is mits een 2.1 (ipv 2.4) band erop te leggen.


Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tom Vander Heyden | All pictures have copyrights!
©2013

Privacy Preference Center